1 януари 2019 г.

Честита и щастлива 2019-а година!



За много години, приятели!

Нова година дойде... отново. Както винаги очаквана и шумно приветствана, заредена с нови надежди и оптимизъм, с нови мечти и ентусиазъм. Повеселихме се, попяхме, танцувахме, лудувахме и се постарахме да пристъпим в нея с много настроение и правилна стъпка.



За мен е традиция в първите дни на всяка нова година, след като се съвзема от бурните емоции на новогодишната нощ, да помързелувам, наслаждавайки се на новогодишния концерт на Виенската филхармония или в компанията на нов или любим, стар коледен филм. Изключения почти няма. До сега не съм имала щастието да присъствам на живо във Виенската опера, концертите гледам само на запис и утре ще изнамеря тазгодишният, ще си налея чаша хубаво вино, може и парче сладкиш да си отрежа, ще се изтегна като домашно коте до камината, ще се отдам на удоволствието и насладата от красивата музика и ще наблюдавам тихо суетнята на момчетата у дома.
Но понеже филмът ( 
New Year's Eve (2011))  току-що свърши и аз, завладяна от емоциите и провокирана от героите, ще ви споделя последните реплики от него. Думи, които идват сякаш точно от моето сърце и са точно на място в днешната ми публикация.
„ Преди да се впуснем в нова надпревара с времето и амбициите си, нека спрем за малко и да помислим за изминалата година. Да си спомним своите победи и провали; обещанията, които си дадохме и не спазихме; моментите, когато приехме големи предизвикателства, или ги отхвърлихме, за да избегнем разочарования и да не бъдем наранени...  
Всъщност става дума за нова година. Получаваме нов шанс. Всички ние. Шанс да простим, да бъдем по-добри, да постигнем повече, да даваме и обичаме повече, да живеем по-добре. Да не се тревожим толкова какво би било „Ако“, дали е бил правилен изборът ни, а да приемем последиците му. Да не забравяме да сме добри един към друг. Да бъдем човечни. Не само в новогодишната нощ и не само в първите дни на новата година, повлияни от еуфорията на празника, а през цялата година. "
Защото, за да пожънеш добро, трябва първо да посееш семето му!


Честита да ни е новата 2019-а година!
Нека е здрава и мирна! Нека е богата и щастлива! Нека е вдъхновяваща и успешна! За нас, за вас и за всички добри хора по земята!

 

6 коментара:

  1. Ех, че хубави традиции и финално послание, Ирме, затрогна и мен...
    Да е честита Новата 2019 година - със сърдечни и топли пожелания
    да бъде здрава и мирна, вдъхновена, успешна и много, много щастлива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ти благодаря, Дианка!
      Честита ти Нова година и на теб! Желая ти да си преди всичко много здрава и щастлива с това, което ти носи радост и удовлетворение! Вдъхновението съм сигурна, че го имаш, така че продължавай да твориш елегантните си шедьоври, за да вдъхновяваш всички останали с тях!
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Честита Нова година, Ирме!
    Да е мирна, здрава, щастлива, успешна и благодатна за всички!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да бъде, Илианка! Нека е в пъти по-добра от отминалата!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  3. И тук, Ирме - бъдете здрави и успешни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Весе!
      От здраве да не се отървете и вие! :)
      Поздрави и прегръдки от нас!

      Изтриване