2 септември 2013 г.

SUMMERTIME 2013 - Walking On Sunshine


Слънце, вятър и вода,
треви, усмивки и неземни чудеса.
Тичах, скитах – дните не броях.
Сълзи от щастие и детски смях,
прегръдки, нежност, аромат
 на обич, на мечти, на топъл хляб
...

Най–напред да се извиня на читателите, които нямаха търпение да си почина и да се появя тук, но понякога без да сме планирали нещата, те се случват, а когато имаме щастието и да ни харесат е трудно да устоим на желанието да им се отдадем сто процентово, нали? Поздрава е за всички вас – една хубава мелодия, която цяло лято си тананиках и ме караше да се усмихвам щастливо.


Та, ето ме тук  вече. Този път ще сбия набързо впечатленията си от сезона в снимки, а в следващите публикации ще се спра по-подробно на някои от местата които посетих, на нещата които ме впечатляваха и ще ви споделя моите нови кулинарни открития.I'm walking on sunshine, oooh
I'm walking on sunshine, oooh
I'm walking on sunshine, oooh

AND I FEEL GOOD!Така е,  разхождам се под слънцето и обратно на рефрена от песничката,  се чувствам прекрасно – така си я и пея аз. Е, докато не ми прегрее главата, разбира се. :)  Но и за нея има лек, като тези две малки слънчица, които ме караха да забравя какво е умора.Истината е, че моя милост на силно слънце не издържа. Колкото и да ми е мило то, колкото и да го чакам цяла зима с нетърпение, толкова и се крия от него, когато живакът достигне и подмине  градус 30. Все търся сенките и горската прохлада и му се радвам оттам. 


Няма да крия, че в горите се чувствам най-добре, но това лято и там не се дишаше и не веднъж захвърлях роклята  връз някой храст, докато се съвземе морната ми душичка. Хм, „капризна и лигава” би казал някой и не бих се обидила, но какво да се прави – не сме всички еднакви, нали? Нека съм саксийно цвете, важното е да пръскам аромат! За тръните не искам да говоря – намира се някой и друг! :)))


Но сърцето ми е меко, толкова меко, че а го погалиш, а се е спукало и изляло всичката обич  :)


А обич да искате - имам много, толкова, че не знае към какво вече да се насочи. Хубавото е, че за тези два месеца успях да се насладя на доста от нещата, които обичам - ходих боса, хапвах био плодове, наслаждавах се на отдавна забравеното удоволствие да полежа с книжка в ръка сред овощна градина, дори да поспя на чист въздух, сред птичи песни.Скитах без умора из поля и гори, снимах всичко що ми грабне ненаситното око, напълних си картата на камерата и нямаше вече къде да побирам новите открития. Обаче вече си нося резервна батерия. :)

Свалих 7 килограма и се намъкнах в новите дънки, които нарочно си купих с по-малък номер. Ихууу! :))))  Диета ли? Няма такава, просто се нагъвах с домати и диня, че сега им е сезона, а ги обичам много. И движение, ама много.
И в бистрата и ледена вода на горски потоци газих, успях да се изкъпя под водопад...
.... посрещах и изпращах слънцето...
... броях звезди и си мечтаех времето да спра, но няма как и пак се върнах на Земята! . :)


А тук не е толкова зле, много е хубаво, а колко по-хубаво е да си малък, безгрижен и освободен, да разтягаш дъвката мислейки единствено дали ще достигне края на обтегнатата ти ръка без да се скъса, да караш розово колело, без да ти пука дали е мъжествено или не,  да се правиш на отровен и да наблюдаваш как големите се вцепеняват от ужас и страх,  да се смееш с цяло гърло и да падаш на земята от смях... 

 


 

И колко е хубаво да ти откъснат цвете и да ти го подарят просто така,  без повод! :)Въобще лятото дава безброй поводи за чиста радост, еуфория и релакс. Важното е само да се отпуснеш, да съумееш да разкараш тегобите за малко от мислите си, да се насладиш максимално на момента и да извлечеш всичката положителна енергия от заобикалящото те. Все пак е време, в което се зареждаме със сила и енергия за цяла година и е добре да пълним душата си с емоции, да отворим сетивата си да попиват удоволствията, с които е пълно около нас, да грабим с пълни шепи.


И макар астрономическото лято да не е приключило още, в новият месец вече има „Р” затова ви пожелавам в аванс хубава, топла, слънчева, вкусна и златна есен!

24 коментара:

 1. Уха, Бая си поскиторила;) Ама пък с тази компания и с тези места, няма как да ти е било до нас;) Сега с нетърпение очаквам И кулинарните ти открития, след като видях как свали 7 кг;) (За което, разбира се, завиждам;))
  Поздрав, Ирма и добре дошла отново!

  ОтговорИзтриване
 2. Чудесни емоции, Ирма !
  Почувствани и заснети!
  Прекрасни снимки,особено едно голо раменце и шапка !
  Фантастична снимка,както и тази на глухарчето!
  Благодаря за зареждащия пост!
  Прегръдка и много усмивки!

  ОтговорИзтриване
 3. Приказка е било лятото ти, Ирме, благородно завиждам! И искрено се радвам, желая ти все такива моменти.
  Приказна да бъде и есента ти!
  Сърдечни поздрави!

  П.П. Очаквам вкусотиите, за които си споменала. :)

  ОтговорИзтриване
 4. Мила Ирма, имала си чудна ваканция! Просто мечта! Особено с тези сладурковци! Видядх страхотни снимки, със златни ниви, и едни любими водопади и хубави сенчести пътеки....Ще очаквам с интерес разказите ти и впечатленията от преживяното!

  ОтговорИзтриване
 5. Марта,
  Дани,
  Гери,
  Бети,

  вярвам, че не по-малко вълнуващо лято сте имали и вие, което да ви е заредило с достатъчно спомени, сила и жизнерадост за цяла година!
  Благодаря за комплиментите и пожеланията, момичета!
  Прегръдки за всички!

  ОтговорИзтриване
 6. Радвам се, че си тук, Ирма! Вдъхновена, с презаредени батерии:), събрала толкова прекрасни емоции, слънчеви лъчи и усмивки! Невероятни снимки, разказващи толкова много, запечатали такива прекрасни мигове! Прегръдки от мен и прекрасен и топъл септември!

  ОтговорИзтриване
 7. Благодаря, Кате! Ама, точно като катеричка събирах от всичко, по много :)) Сега силно се надявам и септември, и октомври, пък и цялата зима да са топли и слънчеви, че да има какво да отразявам! :)
  Прегръдки и усмивки!

  ОтговорИзтриване
 8. Ирме, чудесен заряд блика от публикацията ти! Прекрасни снимки, незабравими моменти... чакам с интерес подробностите :) Прегръдки, мила!

  ОтговорИзтриване
 9. Благодаря, Снежи! Подробностите - съвсем скоро! :)
  Хубав ден ти желая и много усмивки!

  ОтговорИзтриване
 10. Добре си поскитала, Ирма :) И среща с най-милите ти хора!
  Ама пък чудесно си се заредила с положителни емоции и много енергия за предстоящите студени дни :)
  Поздрави и хубав септември на теб!

  ОтговорИзтриване
 11. Така е, Пепи, да си близо до най-милите ти същества не може да се сравнява с нищо. Де да бяхме все заедно или поне на по-малко километри...но, кой знае! :)
  Хубаво есенно настроение и златни вдъхновения от мен!

  ОтговорИзтриване
 12. Невероятни снимки, Ирма на прекрасно лято! :)

  ОтговорИзтриване
 13. Благодаря, Еви! Най-прекрасното лято беше. :)

  ОтговорИзтриване
 14. Вълшебно лято, Ирма -
  невероятни моменти и прекрасни места,
  слънчеви изгреви и нежни залези, вълнуващи срещи и много чаровни дечица, вкусни и апетитни глезотийки..
  Беше ми особено приятно, че сподели тази магия...
  Сърдечни поздрави, с пожелания за красиво и дълго септемврийско лято, Диана

  ОтговорИзтриване
 15. Много си мила, Дианка, винаги ще намериш хубави думи за мен, а отбивките ти тук искрено ме радват!
  Благодаря ти!
  Прегръдка сърдечна от мен!

  ОтговорИзтриване
 16. :) ееех, Ирма... страшна си да знаеш :) и много, ама много си ми на сърце. И много ми хареса лятото през твоя обектив и от твоята писалка /клавиатура ;)/
  Прегръшам те!

  ОтговорИзтриване
 17. Прекрасни снимки.
  С нетърпение очаквам следващите ти публикации.

  ОтговорИзтриване
 18. Зори, Ели, много сте мили, момичета!
  По една голяма прегръдка и за двете от мен!
  Спокойна и уютна вечер ви желая! :)

  ОтговорИзтриване
 19. Невероятни снимки , емоции и едно прекрасно лято Ирма :) Нека и есента ти бъде толкова емоционална и пъстра ! Беше удоволствие за мен да се потопя в емоционалният ти разказ в снимки !
  Дребосъчетата ти са прекрасни малки слънчица !

  ОтговорИзтриване
 20. Удоволствие е за мен да чета позитивните коментари под публикациите ми, което ме кара да се радвам и вярвам, че поне в някаква степен съм прехвърлила и върху читателите си хубавото си настроение и оптимизъм!
  А твоите посещения, Слънчо, винаги ме карат да се усмихвам докато чета и ти отговарям. Драго ми е, че наминаваш, мила и благодаря за комплиментите!
  Прегръдка с пожелание за топли и вълшебни септемврийски дни!

  ОтговорИзтриване
 21. Ирма, съдейки по прекрасните снимки и написаното, явно си имала едно прекрасно и вълнуващо лято!
  Пожелавам ти и такава есен!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 22. Благодаря, Ина! Силно се надявам да е така и ти пожелавам не по-малко красива, топла и благодатна откъм хубави емоции есен! :)
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 23. Тъкмо се потопих в откровено блаженство в толкова много слънчеви кадри с прекрасни гледки и с тези свалени килограми ми развали цялата идилия,Ирме!Блазе ти!
  Очаквам останалите разкази и снимки от безбрежното и безметежно лято!
  Пожелавам хубава есен с много усмивки,слънце и багри!

  ОтговорИзтриване
 24. Недей така, Роси! Не си разваляй настроението от моето щастие! ;)
  Знаеш ли, че с тях се боря от 1 година, откакто създадох блога и все не мога да ги стопя, а то какво било решението - да поскитам повечко и да не готвя аз ;)
  Ведро настроение и слънчеви усмивки ти желая!
  Целувки! :*

  ОтговорИзтриване