... става весело! :-)
Вчера в блога Кулинарен еликсир на Роси, попаднах на едни много привлекателни бисквитки. На пръв поглед
си казах „Супер! Няма вече кайсии! Роси на бисквитки е минала, ммм и с
шоколад! Чакай да видя какви ги е забъркала!” И чета аз нататък публикацията, от която
разбирам за едно прекрасно изживяване, което е имала покрай тез апетитни
кокоски. Много мило момиче е Роси, с нежна душа и златни ръцете.
Та, поблазни ме тя и аз, веднага днес да опитам, да не остана по-назад направих нейните
Кокосови бисквити с шоколадов чипс
Роси, чудни са
– ароматни и приятно пръхкави, но и мекички в средата. Прекрасно подхождат като
допълнение за чаша ароматно какао или кафе, също и за закуска с топло мляко.
Даже пробвах и с един портокалов фреш – убиец са! Благодаря ти за отличната
рецепта, мило другарче! :*
„Благодаря!” имаш и от
едно малко дяволче, което надушило аромата от фурната ми, си подаваше
главичката през полуотворената ми входна врата (понякога, лятото я оставям за
да става течение, че не се издържа в кухнята ми от жега). Минавайки през коридора,
засичам с периферното си зрение бързо движение при вратата. Ох, ами ако е някое
от съседските кучета?! А как не обичам да ми влизат животни у дома.... Веднага
отварям за да проверя и какво мислите – зад врата се скрила една малка хитруша
и усмихнато ме гледа в очите. Светна ми веднага и ми идеше да се пръсна от смях. Усмихвам и се, а тя : „ На
какво мирише у вас?” Боже, върна ме в младите ми години, когато дъщеря ми едва
ходеше, но надушвайки по улиците миризми на кебапчета (обожаваше ги, а сега е
вегетарианка) ми задаваше този въпрос дяволицата, макар да знаеше отговора „Мамооо,
на какво мирише?” :)) Та, днес малката сладурана щастлива, щастлива издърдори набързо едно "благодаря" и от
врата съобщава на майка си: „Мамоооо, виж какво ми даде леля Ирма!”
Рецептата за вкусните кокоски на Роси е тук
И понеже няма да съм аз, ако не добавя и нещо от
себе си, взех че я обогатих с 1 пликче шоколадови ядки (слънчоглед в случая) +
чипсовете шоколад. Много приятно се усещат да хрупкат и по никакъв начин не
можете да усетите, че ядката е слънчоглед.
Ей тези ползвах:
На следващият опит мисля да добавя стафиди в шоколад.
Роси, не знам защо, но и при мен не се
разляха - останаха си надути, като сладки.
Затова, за втората тава сплесках топчетата
като питки, и вече получих желаните бисквитки.
Може би
причината е, че второто ми яйце се оказа с два жълтъка, отделно от това, че
бяха огромни. Затова и аз като тебе добавих малко повечко брашно, без да меря,
по мое усмотрение и вероятно съм прекалила. Явно наистина трябва да е по-меко
тестото. Ей затова, когато учиш нова рецепта трябва и да гледаш, и да пипнеш. Но
нищо, вкусът им е чудесен и малката промяна вярвам, не е оказала съществено
влияние. Следващият път ще меря
грамовете, пък да видим колко по-различни могат да бъдат. Но определено много
ми допадат.
Ей, ирма, казвай къде живееш, да намина срамежливо и аз;)
ОтговорИзтриванеОгледах им се на тези бисквитки вчера при Роси, онзи ден при Мина бяха, а сега и тук. Най-вероятно уикенда ще се правят и тук;)
Хубава вечер ти желая!
Права е Мъхчето, за една седмица за трети път ги виждаме тия бисквитки. Е, сега кажи, Ирма, как да не ги направи човек? Ти да не мислиш моя ангел много силен е пък :)))
ОтговорИзтриванеХубаво, че като ги показа Роси вчера тъкмо бяха забъркала едни мъфини, та вчера, днес и утре сладко има.
Но няма да им устискам дълго.
Лека нощ :)
В Пазарджик съм Марта, заповядай!
ОтговорИзтриванеА бисквитките си струват, наистина, само внимавай с количеството на брашното, за да станат както трябва.
Хубава да е и твоята вечер!
Ох , аз им се точа на тези бисквитки-изглеждат вкусни та вкусни...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ами доста са изкушаващи, Пепи и не се устоява! Не, знам колко е по-силен твоят ангел, но моят се предаде още на първа среща :) Не познавам блога на Мина и не съм ги виждала там, но и веднъж ми беше достатъчно.
ОтговорИзтриванеЛека и мека!
Ирма,как красиво си ги накиприла,страхотна сесия,браво!
ОтговорИзтриванеИ как увличаш с разказите си,направо си представих малката сладурка как се кокори с жадни очички зад вратата :) .А сладките наистина са ароматни от кокоса и надалеч се носи славата им,още докато се пекат.
За брашното изобщо не бъди прецизна,то не е толкова важно,всякак ще станат.Просто,когато е повече не се разливат при печенето.
Хубава хрумка с тези ядки,познавам тази марка,но не бях виждала със слънч. семки.Със стафиди също ще е супер!
Оправих линковете към блога на Мина,ако искаш надникни пак!
Благодаря за хубавите думи и че отдели специална публикация!
Прегръдки и усмихнат ден! :)
Хахаха, Роси, аз ако още малко се бях забавила в кухнята, детенцето можеше направо там да ме сепне :) Горкото, така се стреснало, че стоеше зад вратата, с ръце зад гърба си и ме гледаше право в очите, едно такова и мило и скомфузено, та ми идеше да я грабна да я нацелувам та сладурана.
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, за милия коментар, Роси! :)
И твоят да е много засмян!
:):):) ако бях по-близко сигурно и аз щях да ти седя пред вратата:):):) Страхотни са и тумбестите и плоските! Тези бисквитки вече са с много препоръки като гледам, което е страхотно! Чудесни снимки и весела публикация!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, бонбонче! :)
ОтговорИзтриванеНаистина се оказа сполучлива рецептата,и съседката я пробва и похвали. Тя пък сложила по-малко брашно и като и се разляли, станали пухкави.
Весел уикенд! :)