Страници

29 август 2012 г.

Когато ангелът е слаб и страстите надделяват

... става весело!  :-)

Вчера в блога Кулинарен еликсир на Роси, попаднах на едни много привлекателни бисквитки. На пръв поглед си казах  „Супер! Няма вече кайсии! Роси на бисквитки е минала, ммм и с шоколад! Чакай да видя какви ги е забъркала!”  И чета аз нататък публикацията, от която разбирам за едно прекрасно изживяване, което е имала покрай тез апетитни кокоски. Много мило момиче е Роси, с нежна душа и златни  ръцете.  Та, поблазни ме тя и аз, веднага днес да опитам, да не остана по-назад направих нейните

Кокосови бисквити с шоколадов чипс




Роси, чудни са – ароматни и приятно пръхкави, но и мекички в средата. Прекрасно подхождат като допълнение за чаша ароматно какао или кафе, също и за закуска с топло мляко. Даже пробвах и с един портокалов фреш – убиец са! Благодаря ти за отличната рецепта, мило другарче!  :*
Благодаря!”  имаш и от едно малко дяволче, което надушило аромата от фурната ми, си подаваше главичката през полуотворената ми входна врата (понякога, лятото я оставям за да става течение, че не се издържа в кухнята ми от жега). Минавайки през коридора, засичам с периферното си зрение бързо движение при вратата. Ох, ами ако е някое от съседските кучета?! А как не обичам да ми влизат животни у дома.... Веднага отварям за да проверя и какво мислите – зад врата се скрила една малка хитруша и усмихнато ме гледа в очите. Светна ми веднага и ми идеше да се пръсна от смях. Усмихвам и се, а тя : „ На какво мирише у вас?” Боже, върна ме в младите ми години, когато дъщеря ми едва ходеше, но надушвайки по улиците миризми на кебапчета (обожаваше ги, а сега е вегетарианка) ми задаваше този въпрос дяволицата, макар да знаеше отговора „Мамооо, на какво мирише?” :)) Та, днес малката сладурана щастлива, щастлива издърдори набързо едно "благодаря" и от врата съобщава на майка си: „Мамоооо, виж какво ми даде леля Ирма!” 

Рецептата за вкусните кокоски на Роси е тук

И  понеже няма да съм аз, ако не добавя и нещо от себе си, взех че я обогатих с 1 пликче шоколадови ядки (слънчоглед в случая) + чипсовете шоколад. Много приятно се усещат да хрупкат и по никакъв начин не можете да усетите, че ядката е слънчоглед.

Ей тези ползвах:




На следващият опит мисля да добавя стафиди в шоколад.
Роси, не знам защо, но и при мен не се разляха - останаха си надути, като сладки.





Затова, за втората тава сплесках топчетата като питки, и вече получих желаните бисквитки.



Може би причината е, че второто ми яйце се оказа с два жълтъка, отделно от това, че бяха огромни. Затова и аз като тебе добавих малко повечко брашно, без да меря, по мое усмотрение и вероятно съм прекалила. Явно наистина трябва да е по-меко тестото. Ей затова, когато учиш нова рецепта трябва и да гледаш, и да пипнеш. Но нищо, вкусът им е чудесен и малката промяна вярвам, не е оказала съществено влияние.  Следващият път ще меря грамовете, пък да видим колко по-различни могат да бъдат. Но определено много ми допадат. 




9 коментара:

  1. Ей, ирма, казвай къде живееш, да намина срамежливо и аз;)
    Огледах им се на тези бисквитки вчера при Роси, онзи ден при Мина бяха, а сега и тук. Най-вероятно уикенда ще се правят и тук;)
    Хубава вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Права е Мъхчето, за една седмица за трети път ги виждаме тия бисквитки. Е, сега кажи, Ирма, как да не ги направи човек? Ти да не мислиш моя ангел много силен е пък :)))
    Хубаво, че като ги показа Роси вчера тъкмо бяха забъркала едни мъфини, та вчера, днес и утре сладко има.
    Но няма да им устискам дълго.
    Лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  3. В Пазарджик съм Марта, заповядай!
    А бисквитките си струват, наистина, само внимавай с количеството на брашното, за да станат както трябва.
    Хубава да е и твоята вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох , аз им се точа на тези бисквитки-изглеждат вкусни та вкусни...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ами доста са изкушаващи, Пепи и не се устоява! Не, знам колко е по-силен твоят ангел, но моят се предаде още на първа среща :) Не познавам блога на Мина и не съм ги виждала там, но и веднъж ми беше достатъчно.
    Лека и мека!

    ОтговорИзтриване
  6. Ирма,как красиво си ги накиприла,страхотна сесия,браво!
    И как увличаш с разказите си,направо си представих малката сладурка как се кокори с жадни очички зад вратата :) .А сладките наистина са ароматни от кокоса и надалеч се носи славата им,още докато се пекат.
    За брашното изобщо не бъди прецизна,то не е толкова важно,всякак ще станат.Просто,когато е повече не се разливат при печенето.
    Хубава хрумка с тези ядки,познавам тази марка,но не бях виждала със слънч. семки.Със стафиди също ще е супер!
    Оправих линковете към блога на Мина,ако искаш надникни пак!
    Благодаря за хубавите думи и че отдели специална публикация!
    Прегръдки и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Хахаха, Роси, аз ако още малко се бях забавила в кухнята, детенцето можеше направо там да ме сепне :) Горкото, така се стреснало, че стоеше зад вратата, с ръце зад гърба си и ме гледаше право в очите, едно такова и мило и скомфузено, та ми идеше да я грабна да я нацелувам та сладурана.
    И аз благодаря, за милия коментар, Роси! :)
    И твоят да е много засмян!

    ОтговорИзтриване
  8. :):):) ако бях по-близко сигурно и аз щях да ти седя пред вратата:):):) Страхотни са и тумбестите и плоските! Тези бисквитки вече са с много препоръки като гледам, което е страхотно! Чудесни снимки и весела публикация!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ти, бонбонче! :)
    Наистина се оказа сполучлива рецептата,и съседката я пробва и похвали. Тя пък сложила по-малко брашно и като и се разляли, станали пухкави.
    Весел уикенд! :)

    ОтговорИзтриване