"Flavourful bread with Emmental Cheese and fresh herbs"
Този хляб се приготвя много бързо. Не се меси и няма мая, така че не се изчаква никакво втасване. Готов е за около 40-45 минути. Съдържа пресни, зелени треви и зеленчуци, както и сирене Чедър, което пък го прави много подходящ за закуска. Може да се поднесе към супа. В летните горещи дни, с прясно сирене и домати е чудесна, лека и засищаща храна. Може да импровизирате със съставките според вашия вкус. Аз лично го правя вече за трети или четвърти път, като почти винаги внасям нещо ново в рецептата. Този път заместих сиренето Чедър с Ементал. Резултатът е по-сладникав вкус - едва, едва доловим, но синът ми попита все пак „Има ли захар вътре?” :)
Ако ви допада идеята, горещо препоръчвам да ползвате сирене Фета, защото като се замисля, с него най-ни хареса.
В основата си рецептата е това:
Продукти
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
1 пълна с.л.прясно накълцана мащерка (розмарин, мента)
1 стрък зелен лук (цял, наситнен)
1 пълна с.л. червена капия (на кубченца)
1 ½ ч.ч.
настъргано сирене Чедър/ Ементал /Фета
1 к.ч. обезкостени и разполовени зелени маслинки
(около 20 бр.)
отделно:
3 яйца
½ ч.ч. топло прясно мляко
2 с.л. масло
Приготвяне
Включете фурната на 180° да се загрее.
В голяма купа съберете всички сухи съставки, след
което добавете настърганото сирене, маслинките и разбъркайте.
Отделно разбийте яйцата. Разтопете маслото, загрейте
леко млякото и ги добавете към разбитите яйца. Разбъркайте сместа и я добавете
в купата с брашното и сиренето. С лъжица разбъркайте добре, за да се смесят
всички продукти. Получава се лепкаво тесто, което разстелете в подмазана с
масло форма за хляб/ кейк и заравнете повърхността.
Печете на средна скара за около 30 минути. Проверете с
клечица и ако излиза суха, значи хлябът е готов.
Извадете и оставете във формата за 5-10 минути
... след което извадете и сложете да се охлади напълно
върху телена скара.
Нярежете и поднесете.
Това е - много бързо, лесно и вкусно!
Опитайте и да ви е сладко! :)
Изглежда много апетитно :)
ОтговорИзтриванеЩе го опитам на всяка цена!
Прохладна вечер!
Ирма, чудно хлебче! И много ми допада идеята за Фета. Или най-много Чедър.
ОтговорИзтриванеКато се замисля, че още не съм забъркала соленките... направо ме е срам. Но още две седмици ще ми е понатоварено и се надявам да се взема в ръце.
Лека нощ и хубаво утре :)
Изглежда фантастично! Аз определено си записвам рецептата, у дома ще се хареса :). Благодаря Ирма!
ОтговорИзтриванеХубав и спорен ден!
Ммммммм,чак тук му усещам аромата,Ирма!Великолепен и много пръхкав ми се струва!Скоро и аз правих нещо подобно,но с мая.Непременно ще опитам и твоя вариант,благодаря!
ОтговорИзтриванеИ аз долавям приятния аромат на това блажено хлебче...
ОтговорИзтриванеПриятен ден,Ирма!
Дани, благодаря! Ще се радвам да споделиш резултата :)
ОтговорИзтриванеХубав ден на теб!
Спокойно, Пепи! Ти винаги си в кулинарен маратон, така че сега или след време все ще ги опиташ :) В отпуск ли излизаш тогава?
Здраве, сили и настроение за ваканция ти пожелавам в такъв случай! :)
Благодаря, Диана! Дано ви се услади колкото на нас! ;)
Поздрави и усмивки!
Роси, ароматен е наистина. С толкоз тревички е направо вълшебен! Няма да съжалиш, уверявам те! :))
Усмихнат ден от мен! :)
Ами хайде, Зои, запрятай и ти ръкави! Не оставай само с аромата! :)
Слънчеви усмивки!
Страхотно е хлебчето! Като гледам колко аромати има в него съм сигурна, че е много вкусно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДааа, услади ни се много! С мащерка и Фета най-ни хареса.
ОтговорИзтриванеПоздрави и на тебе, Габи! И хубава вечер! :)
Прекрасно хлебче с божествени аромати!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, gogolina! :)
ИзтриванеПовторихме го, но този път с по чаша студено вино и добра компания ;)
Поздрави далечни!
Много слънце има в твоите гозби, Ирма!
ОтговорИзтриванеАми, влюбени сме един в друг с него ;))) Май това е причината.
ОтговорИзтриванеЩе се пробва и в нас :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко, инж. Katsumoto! :)
Изтриване