8 март 2019 г.

Домашна веган Нутела



Продукти

2 чаши белени сурови лешници
1 голяма с.л. кокосово масло
3 с.л. (с връх) какао на прах
100 гр. тъмен шоколад (над 70% какаово съдържание) - може да се пропусне и да се замести също с какао
1 щедра щипка мляна морска сол
мед на вкус (1-2 с.л.)
семенцата на 1 шушулка бурбонска ванилия (по желание)



Приготвяне
В блендер се поставят ядките и се мелят докато станат на гъста паста и си пуснат мазнината (наглед прилича на фъстъченото масло от магазина). За да не се измори блендерът, правим няколко паузи (всичко отнема някъде до половин час).
После добавяме предварително разтопения и охладен шоколад плюс останалите продукти. Блендираме още малко, докато се усвоят всички продукти и сместа стане гладка и готово.
Това е. Много е лесно и вкусно!






4 коментара:

  1. Отговори
    1. Така е, Дани! Благодаря!
      Само не успявам толкова време, откакто я правя, да ѝ направя лична фотосесия, та ползвах снимки с нейно присъсътвие. От тази доза излизат две такива малки бурканчета и всеки път ми ги взимат юнаците от ръцете. А рецептата трябваше да я има тук, преди днешната, осмомартенска, която в състава си има именно такъв крем. Нещо организацията напоследък ми куца и все си пускам публикациите със закъснение.
      Поздрави на морето, прегръдки за теб и Честит празник! 💝

      Изтриване