Продукти
за 2 порции
500 гр. пилешки воденички
200 гр. гъби печурки
1 голяма глава лук
2 червени чушки (едната може да е люта)
1 к.ч. червено вино
сол
черен пипер
няколко клончета прясна мащерка
Приготвяне
Почистете и измийте воденичките.
Лука нарежете на едри луни, чушките на
колелца, а гъбките разполовете.
Сложете всичко в малка тавичка ,
подправете със сол и черен пипер на вкус. Полейте с виното и добавете маслото.
Разбъркайте, поставете едно клонче мащерка отгоре, похлупете и сложете да се
пече във фурната, на 180° докато всичката течност се изпари и се запече леко.
Малко преди края, разбъркайте и допечете без капак, за 3 минутки.
По желание може в този момент да
поръсите с настърган кашкавал.
Ястието може да приготвите и в
индивидуални порции, в гювечета.
Поднесете с гарнитура от сварен ориз,
картофено пюре или пържени ньоки. Непосредствено
преди сервиране поръсете порциите с прясна мащерка.
Много лесно и същевременно адски вкусно
ястие! И не на последно място
здравословно, тъй като всичко се слага сурово и се готви под капак, във
собствените си сосове.
Дали ще изберете да го приготвите в един
или в индивидуални съдове, дали ще поръсите с кашкавал или ще оставите да се
запече до хрупкава коричка, решението е ваше и няма да сбъркате в нито единия
случай. И не забравяйте да отворите бутилка хубаво вино! :-)
Наздраве и да ви е сладко!
Еха, тук си е цяло пиршество! Страхотни воденички!
ОтговорИзтриванеОх, свършиха, Кате, но ако има пак бих си хапнала! :)) И ти не се чуди, ако обичате воденички, вземи го спретни това, че е бързо, лесно и мързеливо! :)
ОтговорИзтриванеОтивам да видя какво си майсторила ти!
Прегръдки за тебе, мила!
Ирма,май сме се понаговарвали:)))Прекрасна кавърмичка!
ОтговорИзтриванеИрма, снощи преглъщах на тях, тази вечер- отново!
ОтговорИзтриванеКрайно време е да запретна ръкави :)
Прегръдка!
Аз по принцип съм по дробчетата, но имам един заклет воденичкояд у дома - ще му доставя тази радост! Благодаря за хубавата рецепта, Ирма!
ОтговорИзтриванеНе знам защо не съм фен на воденичките, но срещам вече доста апетитни предложения по блоговете и ти сложи капак отгоре!
ОтговорИзтриванеЯвно ще се опита и си преписвам рецептата за тази вкуснотия! :)
Прегръдки!
Уаууу колко вкусно звучи. И аз обожавам пилешките дреболии, но мъжката част /особено тиийна/ се мръщят. Ама отдвна не съм правила, да взема да ги изненадам ли :)))).
ОтговорИзтриванеСтрахотна си! Сърдечни поздрави и усмихнат ден!
Благодаря ви, момичета! Драго ми е, че ви харесва гозбата ми и ще се радвам да ви се услади!
ОтговорИзтриванеПрегръдки за всички ви и приятни почивни дни от мен!