И още една рецепта с чудесните продукти на Olympus, с която участвам в кампанията им "Малката черна престилка", целяща да вдъхнови и провокира жените, да се наслаждават и забавляват със заниманията си в кухнята.
Този път използвах изварата им. Комбинирах я с пушена
сьомга и пулсирах до пухкав мус. За изненада на купонджиите оформих като торта
и замаскирах с розички от репички. Получи се чудесно предястие, с лек и нежен
вкус.
Продукти
400 гр. нискомаслена извара Olympus
100-150 гр. филе
от пушена сьомга (на вкус)
кората на ½ лимон
(много фино настъргана)
черен пипер на вкус
10-15 едри репички
пресен копър
кората на ½ лайм
Приготвяне
Слагаме изварата и сьомгата в блендер и пулсираме до
гладък крем. Подправяме с лимоновата кора и черен пипер на вкус.
Разбъркваме отново и прехвърляме в купа със сферична
форма, която предварително сме навлажнили леко и застлали със стреч фолио.
Покриваме и повърхността на муса с фолио, за да не
засъхва и прибираме в хладилник за 2-3 часа.
Преди поднасяне обръщаме муса върху подходящо плато за
сервиране, поръсваме с наситнен пресен копър околовръст основата му и декорираме
цялата му повърхност с розички от репичките.
За финал настъргваме нежно отгоре с кора от лайм.
Много,много ефектно!Браво,Ирма!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка! :)
ИзтриванеТова си го записвам в тевтера за моя рожден ден! Уникално поднесено!
ИзтриванеБлагодаря ти, Кро!
ИзтриванеВярвам, ще се хареса и на твоите гости!
Радвам се, че не си е забравила и наминаваш от тук! :)
Отново прекрасно и много красиво поднесено предястие, Ирме!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
И отново благодаря, Дани! :)
ИзтриванеХубава вечер от мен! Прегръдка!
Много апетитно поднесено!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ирма!
Благодаря, Ина!
ИзтриванеХубава вечер от мен!
Говори ми в снимки, говори... Прецизно изпълнение, поздравявам те! Честит празник, с пожелания за здраве и благоденствие!
ОтговорИзтриванеЩе ти говоря, Кате, стига да не ти омръзна! ;)
ИзтриванеХубава празнична вечер ви желая, мила! Здрави бъдете и нека само благи вести достигат до вас!
Голяма прегръдка!
Трудно се впечатлявам, но ти си в състояние да го направиш, Ирме! Прекрасна рецепта, представяне и снимки! Браво!
ОтговорИзтриванеОставяш ме без думи, Еви!
ИзтриванеБлагодаря ти от сърце, мила!
Прегръдка голяма!
Ох, искам и аз да съм от купонджиите и да съм ти на гости, пък нека ме изненадаш със замаскирани репички....Ирме, невероятна красота!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Мария!
ИзтриванеМожеше и по-добре да е, но като рендето ми не е от най-добрите, рязах репичките на ръка и малко позагрубяха розичките.
А теб за да изненадам (ако въобще успея), трябва сериозно да се позамисля с какво. Определено ще се затрудня. ;))
Прегръдки!
Страхотно вдъхновение.Поздравления.Искам да питам как лесно,ама много лесно се правчт тези розички?
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви, hr. zhekova!
ИзтриванеРозичките направих от тънко изрязани кръгове от репички, които после просто навих. Не е нещо невиждано, нито трудно и всеки би се справил с подобна декорация.
Поздрави!
Леле, това как го измисли!
ОтговорИзтриванеНямам думи да опиша колко ми хареса всичко - и вкуса, и визията, и снимките...наистина нямам думи.
Ще се прави за специален повод, мдаааа!
Радвам се, че ти харесва, Весе! Направи го, сигурна съм, че ще ви се и услади. :)
ИзтриванеПрегръдки за теб и поздрави на Р.!
Классная идея! Обязательно приготовлю. Очень понравился Ваш блог , с удовольствием присоединилась. Приглашаю Вас к себе в гости
ОтговорИзтриванеhttp://svetlanametaxa.blogspot.gr/
Добро пожаловать, Светлана!
ИзтриванеБольшое спасибо за Ваше любезное приглашение и комплимент!