Малката черна рокля среща малката черна престилка
Наскоро
бях приятно изненадана с пакет най-разнообразни млечни продукти от Olympus и с покана, на която не само, че не
можех да откажа, но и на която с готовност подадох ръка. Благодаря ви Олимпус,
за мен е чест и удоволствие да стана ваш посланик в кампанията „Малка черна
престилка“, чиято идея е заедно да вдъхновим жените да готвят бързо, вкусно и с
удоволствие!
Всеизвестно
е, че съвременните жени в желанието си да са перфектни жонглират в ежедневието
си с не едно задължение и готвенето за тях изисква допълнително натоварване, което
пък се отразява на настроението и качеството им на живот. Е, ще се опитаме да
променим това и да докажем, че можем да готвим вкусно, с усмивка и за забавление. За целта днес ви предлагам една от двете рецепти, с които аз
се включих в това благородно начинание.
Разядка
от цедено кисело мляко, орехи и прошуто
Продукти
2-3 скилидки чесън, наситнени (или 1
стрък зелен чесън)
100 гр. прошуто, нарязано на дребно
1 сухо чили, почистено от семките и натрошено на ситно
1 шепа запечени, нарязани орехови ядки
сол и черен пипер на вкус
за овалване (по избор)
1 връзка копър + ½ връзка магданоз
сладък или лют червен пипер
шепа семена (бял, черен сусам, ленено
семе)
смлени ядки или солени бисквити/крекери, солети
смлени ядки или солени бисквити/крекери, солети
Приготвяне
В купа разбъркваме до пухкав крем мекото
масло.
Добавяме цеденото кисело мляко,
наситненото прошуто, орехите, чилито и чесъна. Подправяме на вкус със сол и
черен пипер и разбъркваме всичко до еднородна смес.
Поставяме в хладилника за час или ако
бързаме - във фризера за 15-20 минути.
През това време наситняваме зелениите
максимално и ги поставяме в дълбока чиния. Или вместо тях си насипваме в
купички семна по избор.
Изваждаме разядката от хладилника и с
леко намаслени ръце оформяме малки топчета от нея, които овалваме в избраната
от нас поръска.
Подреждаме ги върху подходящо плато и
прибираме за съхранение в хладилника до момента на поднасяне.
Разядката е много вкусна и подходящо
решение дори за вечерно парти. Освен това е лесна и бърза за изпълнение. Ако
чакате гости през седмицата, може да си приготвите сместа от предния ден и
спокойно да заформете топчетата вечерта, след работа, дори ще ви остане лично време, преди да позвъни звънецът на вратата.
Не забравяйте да изстудите бутилка бяло вино!
Попаднаха("Olimpus") на точния човек за презентация...Прекрасни хапчици,Ирме!Браво!
ОтговорИзтриванеМного висока оценка ми даваш, Миленка! Благодаря ти, мила! Сигурна съм, че всички "посланници" са заслужили с право доверието на Olympus. А хапчиците са ужасно, ужасно вкусни, да. Радвам се, че ти допадат!
ИзтриванеПрегръдка за теб!
Прекрасна си, но ти си го знаеш, Ирме!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение и страхотни снимки!
Мoже да са рекламно лице на Olympus!
Жалко, че голяма част от продуктите им не ги срещам!
Голяма прегръдка!
Е, какъв комплимент само!:)
ИзтриванеСърдечно ти благодаря, Дани!
Много са им хубави продуктите, но и аз не съм виждала много от тях. Явно не влизаме с теб в правилните магазини. :)
Впечатли ме маслото им - не знам дали греша, но май то е нов продукт.
Топла прегръдка и от мен!
И това ми допада!
ОтговорИзтриванеНо маслото май не съм виждала, иначе много им харесвам продуктите и ги ползвам от самото им появяване на пазара.
Ти що не се изтипоса по престилка, а:))