tag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post7039180993454694619..comments2024-02-10T19:39:37.155+02:00Comments on Sentiments in the kitchen ...: Хляб без месенеIrmahttp://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-11201398640530846392020-03-12T08:22:51.571+02:002020-03-12T08:22:51.571+02:00Скъпа приятелка ми сподели рецептата и аз и се дов...Скъпа приятелка ми сподели рецептата и аз и се доверих..останах вкусноочарована..бързо..лесно ... лесно...вкусно и не просто хляб ,а уникален.....благодаряяя за споделената рецепта и стигането и до мен .. Mariyayanahttps://www.blogger.com/profile/11722614066393444472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-46445538195874778712019-01-15T20:13:55.499+02:002019-01-15T20:13:55.499+02:00Добре е да е с по-голям обем, за да не опре хлябът...Добре е да е с по-голям обем, за да не опре хлябът при бухване в капака ѝ. Плюс това в голяма тенджера можете да си приготвите както малък, така и по-голям хляб. Моята, която се вижда на снимките по-горе, е 4 литрова и хлябчето идеално я пълни. <br />Поздрави!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-32314439808214500972019-01-15T14:04:03.818+02:002019-01-15T14:04:03.818+02:00Тенджерата с каква големина трябва да бъде като вм...Тенджерата с каква големина трябва да бъде като вместимост (3л,5л..) ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-83619484582007999312016-04-28T22:44:06.633+03:002016-04-28T22:44:06.633+03:00Много много много благодаря за рецептата, днес я п...Много много много благодаря за рецептата, днес я пробвах, нямам думи да опиша колко вкусен е този хляб :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-223488224488379752016-04-19T22:14:13.975+03:002016-04-19T22:14:13.975+03:00Чудесна рецепта!
Но червеният фон пречи на спокой...Чудесна рецепта!<br /><br />Но червеният фон пречи на спокойното четене. Бихте ли коригирали малко?!Mariyahttps://www.blogger.com/profile/17965788564794513680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-88085717901003089092015-07-06T18:44:55.794+03:002015-07-06T18:44:55.794+03:00Сърдечно благодаря !Сърдечно благодаря !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05673245991673442827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-34555787602549769532015-07-05T16:27:52.774+03:002015-07-05T16:27:52.774+03:00Зависи каква фурна ползвате - ако е малка (като Ра...Зависи каква фурна ползвате - ако е малка (като Раховец, например), сложете скарата на дъното ѝ и върху нея тенджерата. В по-голяма по обем фурна, сложете скарата с тенджерата на 1-во ниво (1/3 от височината ѝ). Чугунената тенджера поема топлината и се загрява равномерно като в случая, играе роля на малка фурна, а капакът задържа изпаряващата се от тестото влага вътре в нея. От гледна точка на безопасност за съда и ръцете ви, е добре, да не е съвсем близо до горния реотан на фурната - хем по-спокойно ще извадите тенджерата както е гореща, хем няма да се "изпича" прекалено емайлът ѝ.<br />Поздрави и да ви е сладко!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-64036530231693951562015-07-04T13:20:01.317+03:002015-07-04T13:20:01.317+03:00Извинете за невежеството, но съдът с тестото на по...Извинете за невежеството, но съдът с тестото на пода, дъното на фурната ли се поставя или на някакво ниво на решетката? Поздрав!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-53897516131383522622015-05-31T20:26:28.729+03:002015-05-31T20:26:28.729+03:00Браво! Чудесно хлебче е станало! Сега вече може да...Браво! Чудесно хлебче е станало! Сега вече може да прескачате този в магазина. :)<br />Благодаря за доверието! Поздрави!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-75929435717487913992015-05-31T19:19:02.337+03:002015-05-31T19:19:02.337+03:00Стана абсолютно перфектен хляба, много благодаря. ...Стана абсолютно перфектен хляба, много благодаря. Направих го в обикновена тенджера. И понеже много си го хареах, веднага го показвам как се получи. :) Отличнна рецепта!<br />http://prikachi.com/images/354/8146354o.jpgAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-11884084574933769782015-05-30T15:30:01.326+03:002015-05-30T15:30:01.326+03:00Би трябвало да се получи, защо пък не - важното е ...Би трябвало да се получи, защо пък не - важното е съдът (тенджера, разлат гювеч или стъклен съд за печене) да е с капак и да ги нагреете предварително във фурната за половин час. Ако ползвате тенджера, тя не бива да е с бакелитени дръжки, че да не се разтопят от горещината. Ако ползвате гювеч, съобразете формата му и изберете такъв, чийто гърло/отвор да не се стеснява спрямо средната му част - хлябът трябва да може да излезе свободно. Успех и да ви е сладко!<br />Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-69152143503375193582015-05-30T15:06:35.640+03:002015-05-30T15:06:35.640+03:00Е, никой не е по-голям от хляба, Весе - разбираемо...Е, никой не е по-голям от хляба, Весе - разбираемо е. :) Благодаря ти, мила!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-85879457541394750952015-05-30T15:05:49.584+03:002015-05-30T15:05:49.584+03:00Благодаря ти, Еви! Правих и пълнозърнест - хареса ...Благодаря ти, Еви! Правих и пълнозърнест - хареса ни, но ръженият не ни допадна приготвен така, колкото и да е полезен. Най-вкусен става белият, както и с най-съблазнителен вид.<br />Поздрави и прегръдки и за теб!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-27073295378164196772015-05-30T11:21:52.163+03:002015-05-30T11:21:52.163+03:00Изглежда прекрасно и съм сигурен, че и на вкус е т...Изглежда прекрасно и съм сигурен, че и на вкус е такъв хляба, но дали нещата ще се получат, ако тенджерата не е чугунена? И как да действам, ще съм благодарен ако споделите, защото много искам да го направя утре, че цялото семейство най-накрая се събрахме. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-62868543120772305612015-05-24T22:18:29.659+03:002015-05-24T22:18:29.659+03:00О, Ирме, огладнях, въпреки, че вечерях обилно! Стр...О, Ирме, огладнях, въпреки, че вечерях обилно! Страхотен хляб!veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-70306807917841585152015-05-24T20:50:43.706+03:002015-05-24T20:50:43.706+03:00Самото съвършенство е това бижу, Ирма! Неустоим, п...Самото съвършенство е това бижу, Ирма! Неустоим, прекрасен, златист и несъмнено изключително вкусен! Прегръдки! ;)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-36251280854772593622015-05-22T14:26:07.165+03:002015-05-22T14:26:07.165+03:00Дани, много ме радваш, слънце! Благодаря ти!
И не...Дани, много ме радваш, слънце! Благодаря ти! <br />И не отлагай, а го направи! Ето, в момента съм заложила да втасва един пълнозърнест, който пак ще влезе в същата тенджера след малко. :) <br />Поздрави и за теб, с прегръдка!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-16596738509628059182015-05-22T14:22:13.158+03:002015-05-22T14:22:13.158+03:00Да, Хриси, градусите остават постоянни през цялото...Да, Хриси, градусите остават постоянни през цялото време на печене. Опитай го, много ще ти хареса, мила!<br />Поздрави и прегръдки от мен!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-27934822188720679252015-05-22T14:20:24.601+03:002015-05-22T14:20:24.601+03:00О, с лютеничка ще е фантастично, момичета, с домаш...О, с лютеничка ще е фантастично, момичета, с домашна! Обаче нямам и сега ми вкарахте муха в главата ;))))<br />Благодаря ви! Прегръдки и за вас!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-9983921766438524432015-05-22T14:11:14.919+03:002015-05-22T14:11:14.919+03:00Направо е геройство, Роси :))))
Благодаря ти за ко...Направо е геройство, Роси :))))<br />Благодаря ти за комплимента! Прегръдки!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-8828016088860540622015-05-22T14:08:34.331+03:002015-05-22T14:08:34.331+03:00Ако си отчупиш едно, Гери, няма да се усетиш как щ...Ако си отчупиш едно, Гери, няма да се усетиш как ще продължиш с още :) <br />Благодаря и усмихнат ден от мен!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-88608115974937459412015-05-22T14:04:44.208+03:002015-05-22T14:04:44.208+03:00Полезна информация, Дани - значи няма да има нищо ...Полезна информация, Дани - значи няма да има нищо загубено и има време да се планира една екскурзия по повода до там. :)<br />Благодаря ти, мила! Прегръщам те и аз!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-25107291864041269602015-05-22T09:43:14.235+03:002015-05-22T09:43:14.235+03:00Съвършен Ирме! Вдъхновяваш ме :)
А това което си ...Съвършен Ирме! Вдъхновяваш ме :) <br />А това което си споделила за празниците ... прочетох с интерес. Прегръдки :)gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-89143813762835376142015-05-22T09:31:31.769+03:002015-05-22T09:31:31.769+03:00Само да се включа, ако може... За лютеничката аз н...Само да се включа, ако може... За лютеничката аз не признавам сезон, толкова да я обичам! :) Поздрави, Марте!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-87092497195092385482015-05-22T09:14:37.770+03:002015-05-22T09:14:37.770+03:00Много ароматен и с прекрасна коричка хляб!
Заинтри...Много ароматен и с прекрасна коричка хляб!<br />Заинтригува ме рецептата и непременно ще направя хляба. Само, че не разбрах през цялото време ли хляба се пече на 230 градуса?<br />Поздрави, Ирме! Hristinka Kolevahttps://www.blogger.com/profile/08556368681249638555noreply@blogger.com