tag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post4251070408409413788..comments2024-02-10T19:39:37.155+02:00Comments on Sentiments in the kitchen ...: Бавно печен свински врат с ароматни подправки Irmahttp://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-74204583490073756322014-11-26T13:29:41.152+02:002014-11-26T13:29:41.152+02:00Методът е изпитан и каквото и месо да приготви чов...Методът е изпитан и каквото и месо да приготви човек така, резултатът винаги е отличен. А импровизациите са почти задължителни, нали? ;) Благодаря за доверието, Анонимен! Получило се е разкошно ястие.<br />Поздрави и приятен ден!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-67946689662839378532014-11-26T13:23:34.818+02:002014-11-26T13:23:34.818+02:00Сладки спомени! :)
Поздрави, Цвета!
Сладки спомени! :)<br />Поздрави, Цвета!<br />Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-18368077713459748302014-11-26T10:24:36.660+02:002014-11-26T10:24:36.660+02:00Благодаря за страхотната рецепта. Понамалих горчиц...Благодаря за страхотната рецепта. Понамалих горчицата и черния пипер заради малката, но вкарах допълнително червен пипер и магданоз:) Получи се страхотна печена свинска плешка на фурна, а за гарнитура - задушени зеленчуци - грах, зелен фасул и бейби-морковчета:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-44659834276552280162014-01-28T22:04:24.358+02:002014-01-28T22:04:24.358+02:00И аз се върнах много години назад, когато мама сла...И аз се върнах много години назад, когато мама слагаше месото -било то агнешко или свинско във фурната - на същата печка и отивахме на манифестация. Когато се върнехме, месото беше опечено и сядахме на масата!!! С най-добри пожелания! ЦветаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-51545467595423830812014-01-01T16:29:09.045+02:002014-01-01T16:29:09.045+02:00Благодаря мила! Месото беше чудесно ... добавих и ...Благодаря мила! Месото беше чудесно ... добавих и пресен джинджифил при печенето и гарнирах с печени кореноплодни... 3 часа у дома ухаеше невероятно апетитно :)<br /><br />Честита Новата 2014 година с най-добри пожелания и с прегръдка*) !gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-34060524525336937782013-12-30T18:42:16.830+02:002013-12-30T18:42:16.830+02:00Дани, няма никакъв проблем да ползваш глинен съд, ...Дани, няма никакъв проблем да ползваш глинен съд, даже много добре ще се получи. Имам само една препоръка: запечатай добре капака, ако има луфт или дупчица, през която да излиза парата, уплътни с нещо и печи спокойно до полуготовност. Ще е добре съдът да е с по широк отвор, за да може накрая като махнеш капака, добре да се запече месото отвсякъде, с минимум завъртания. И не е проблем да добавиш билки по твой вкус. За Коледа правих пак и на дъното сложих в тавичката при виното няколко резена джинджифил - можеш да си представиш за какъв аромат става дума. <br />Благодаря ти, че си се доверила на моя рецепта и ще чакам отзиви, макар да съм сигурна, че ще останеш доволна ;)<br />Прегръдки и весело посрещане на Нова Година ти желая! Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-78344943814120669402013-12-30T11:03:40.286+02:002013-12-30T11:03:40.286+02:00Вероятно преяла по празниците, съм пропуснала този...Вероятно преяла по празниците, съм пропуснала този ти пост Ирме :( след празници не влизам много в нета :)<br />И .... сега търсейки си рецепта точно за печен свински врат ... попадам при теб :) <br />Това ще бъде моето ястие на Новогодишната ми трапеза мила! <br />Благодаря за удоволствието да те прочета и да се върна в онези години когато готвенето беше задължение на мама и печката и беше точно като описаната от теб, а аз си щраках с пръсти :) <br /><br />Искам да те попитам само, проблем ли ще е ако вместо във фолио изпека месото в глинен съд с капак?<br />Обикновено така съм си пекла месото до сега, на бавен огън в глинен съд и добре се е получавало.<br />Желая ти весело посрещане на Новата година! И нека бъде по добра от вече отминаващата!<br />Прегръщам те миличка :) gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-32496112112039123392013-01-09T18:23:01.012+02:002013-01-09T18:23:01.012+02:00И на мене ми е приятно, Бети, че се отбиваш!
Като ...И на мене ми е приятно, Бети, че се отбиваш!<br />Като каза "такива лета и зими", се сетих как баба печеше цели картофи, с корите в същата фурна. После горещи ги разпуквахме само, пълнехме с крема сирене и ръсехме с лютата сол на дядо. Ако има и някое колаче да се запича в това време на плочата отгоре... :)) Ама децата не щат такива деликатеси днес, та не знаят какво изпускат! <br />Хубава, топла и уютна вечер от мен!<br />Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-15572566527187807382013-01-06T20:22:23.429+02:002013-01-06T20:22:23.429+02:00Ирма, чух пукота на дърветата, усетих миризмата на...Ирма, чух пукота на дърветата, усетих миризмата на печено, даже ми се счу гласа на баба ми, толкова се унесох в твоя разказ, имала съм такива лета и зими....Не го твя в такава печка, дори не з нам дали не съм забравила как се пали...а можех, но винаги, когато имам възможност пека ястията бавно във фурната....<br />Беше ми много приятно.Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-43339794817607937492013-01-05T16:13:28.822+02:002013-01-05T16:13:28.822+02:00Ха, няма отърваване значи!
Наистина е трудно, Кате...Ха, няма отърваване значи!<br />Наистина е трудно, Кате, да устоим без интернет, особено когато имаме и вкусно хоби, нали? Дано ваканцията ти е много приятна и ползотворна, със или без мрежата. И дано имате хубаво време през целият период!<br />Благодаря ти, мила! Прегръдки от мен!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-70321896911009560962013-01-05T15:05:55.597+02:002013-01-05T15:05:55.597+02:00Ирма! Разкош! Изкуших се аз, да надзърна в блогове...Ирма! Разкош! Изкуших се аз, да надзърна в блоговете, пристрастена съм и това е!:) Дано успея с идеята за ваканция!:)Но месцето е върха! Поздрави, с пожелания за приятен уйкенд!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-14824469303797294512013-01-04T17:47:15.236+02:002013-01-04T17:47:15.236+02:00Чул те Господ, Мария! :*
Мерака ми е голям - искам...Чул те Господ, Мария! :*<br />Мерака ми е голям - искам да отида в Тоскана, непременно в Алберобело и да се помотая поне седмица в някое тихо и "бяло" гръцко селце, и в околностите на Измир искам, в Прованса, и да обиколя румънските Карпати и още, и още - много съм нескромна и жадна за път. Не случайно татко, мир на праха му, ме наричаше Панталей-Пътник ;)<br />Прегръдка и от мен, мила!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-22417963393205683822013-01-04T16:52:40.289+02:002013-01-04T16:52:40.289+02:00Ирма, всяка манджа на бавен огън за дълго си е по-...Ирма, всяка манджа на бавен огън за дълго си е по-вкусна, ама с това забързано ежедневие....<br />И понеже си писала в блога, че си мераклия за Италия, айде дано е хаирлия тази година и се разходиш и в Италия, и където още ти е на сърце!<br />Прегръдка<br />МарияMaria Pepeldjiyskahttps://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-21337421756046206802013-01-04T14:21:28.481+02:002013-01-04T14:21:28.481+02:00Благодаря, Еви!
А как сега ме подсещаш ти за зайч...Благодаря, Еви! <br />А как сега ме подсещаш ти за зайче! От година време се каня, ама няма! :) Преди време баба гледаше много зайци и често се облажвахме, но към днешна дата на село има само кокошки! <br />Хубава петъчна вечер!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-57627126497484798892013-01-04T13:16:48.828+02:002013-01-04T13:16:48.828+02:00Невероятни стават всички ястия, когато са приготве...Невероятни стават всички ястия, когато са приготвени на печка с дърва. За Нова година сготвих по подобен начин заек с червено вино - стана разкошен. <br />Месото ти е изпечено перфектно, Ирма!<br />Сърдечни поздрави! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-15804125178077144022013-01-04T11:53:19.479+02:002013-01-04T11:53:19.479+02:00Радвам се, че ви допада идеята и самата рецепта, м...Радвам се, че ви допада идеята и самата рецепта, момичета! А когато става въпрос за здравословно готвене съм с две ръце ЗА. Тук дъщеря ми би казала "Ами спри тогава да ядеш месо!" :) и ще е много права, но макар и да ми минава тая мисъл все по-често през ума, още не мога да се откажа от него. Е, никога не съм и прекалявала с консумацията му, любител съм на лека, растителна храна и върл лакомник за млечни продукти, но и мръвчиците ми се услаждат в определени моменти. А това наистина беше мнооого вкусно! :)<br /><b>Траяна, <br />Милена, <br />Ина, <br />Дани, <br />Марта, <br />Пепи, <br />Лети, <br />Иглика, <br />Снежи, <br />Роси</b><br />благодаря ви за милите думи, за суперлативите и споделените чуства! Старите печки са едно бижу, на което единствената слабост е това, че някой трябва непрекъснато да дебне огънят да не угасне и да пъха дръвцата вътре навреме. Но, както каза Дани има си начини и това да се поправи :) Дани, онази от моето детство беще някаква комбинирана - на нафта и ток, а тая от село е само за дърва или въглища. За мен лично огънят от горени дърва е най-добър и как само миришеее... :))<br />Поздрави за всички с пожелание за спорен петък и приятни почивни дни!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-40796282672904185892013-01-04T10:02:24.307+02:002013-01-04T10:02:24.307+02:00Супер ти е месцето,Ирма!Много добре си описала рец...Супер ти е месцето,Ирма!Много добре си описала рецептата,благодаря!<br />Чудесен петъчен ден!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-85996854749387726202013-01-04T08:59:10.464+02:002013-01-04T08:59:10.464+02:00Ирма, не само рецептата, а и самият спомен по стар...Ирма, не само рецептата, а и самият спомен по старите печки, технологията, разказани по този приятен начин ме впечатлиха! Много апетитна порция :) <br />Хубава и успешна първа седмица на Новата година!Снежанка Драгомирова-Eltihttps://www.blogger.com/profile/05940570868329720837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-86152091204542084892013-01-04T00:48:54.340+02:002013-01-04T00:48:54.340+02:00Ирма, страхотно предложение, записвам рецептата за...Ирма, страхотно предложение, записвам рецептата за проба, че с майонеза не съм пекла месото от сто години....Игликаhttp://imishkova.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-24186681189571288932013-01-04T00:04:07.401+02:002013-01-04T00:04:07.401+02:00Ирма, За много години! Да сте здрави и честити вси...Ирма, За много години! Да сте здрави и честити всички вкъщи! Да се радвате на много прекрасни изненади, да споделяте много чудесни мигове с любими хора, да ви върви с лекота всичко, което подхванете!<br />Рецептата е чудесна, аз правя подобна и винаги се получава много ароматно и вкусно ястие, ще опитам и твоя вариант.<br />Сърдечен поздрав и усмивки! :)Letyhttps://www.blogger.com/profile/12313122569597081379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-58876733423842629242013-01-03T23:33:39.474+02:002013-01-03T23:33:39.474+02:00Малиййй, Ирма! Не мога да си отлепя очите от този ...Малиййй, Ирма! Не мога да си отлепя очите от този врат! Оня ден го отчете- съзерцавах го 20 мин. сега пак. И точно така обичам - леко охладен, на тъънки филийки. Ама у нас едни капризи. Ей го, снощи половинЪт се чуди на едни вратни пържоли защо били на фурна, а не на скара. <br />Отивам да си поплача аз... pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-55618908643766997272013-01-03T23:01:01.173+02:002013-01-03T23:01:01.173+02:00Ирма, не съм била част от нито едно от споменатите...Ирма, не съм била част от нито едно от споменатите дейности в миналото- но пък обожавах на едно (силно наречено) село наше, да си пека горски гъбки, поръсени със сол, направо върху печката и уханието на градински чай от същата печка;) Обаче вече знам, че хубавото месце се пече дълго и на бавен огън. Другият път ще е под твое диригенство;) Точно така не сме го правили.<br />Желая ти много хубава година!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-84602251510566346832013-01-03T21:04:25.821+02:002013-01-03T21:04:25.821+02:00Ирма, чудесно е станало !
И ние имахме такава печк...Ирма, чудесно е станало !<br />И ние имахме такава печка, на която винаги имаше чайник!<br />А после баща ми я направи да работи с нафта - чиста работа :)<br />Прегръдка!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-25324944519764265952013-01-03T20:54:45.452+02:002013-01-03T20:54:45.452+02:00Покрай тези празници вече не ми се яде месо, но та...Покрай тези празници вече не ми се яде месо, но така апетитно го поднасяш, че е трудно да се устои! :)<br />А за бавното печене си напълно права - става много по вкусно!<br />Приятна вечер!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2479990726073067861.post-69221475866634509762013-01-03T19:54:48.112+02:002013-01-03T19:54:48.112+02:00Още с приказката за бялата емайлирана печка ме гра...Още с приказката за бялата емайлирана печка ме грабна Ирма,но с рецептата ме отнесе ................Прекрасно приготвен врат и още по-прекрасно поднесен:)!Milena Poptolevahttps://www.blogger.com/profile/18266635413388785475noreply@blogger.com